söndag 28 februari 2010

Bordeaux och en liten amarone i Sundsvall #2.

Chateau Sociando-Mallet, -07
Otroligt påtaglig cassis och ceder. Även vaniljkaffe tämligen framträdande. Balanserat med mycket mycket kraft! Väldigt gott, kommer bli än godare med åren! ++(+)

Chateau Duhart-Milon, -07
Initialt knuten, svarta vinbär och ceder spränger sig fram mer och mer med tiden. Blommar ut snyggt efter några timmar. Också tämligen balanserat och kommer bli bättre med åren. +½+(+)

3 de Valandraud, -05
Spretar omedelbart ut med en blommig och parfymerad doft. Lite artificiell frukt. Lugnar efter ca. 1 timme ned sig, bjuder då på en hel del animalier. Även kaffe och örtighet (dragon mest framträdande) tittar fram. Utvecklas underbart, är i munnen balanserad och snygg med en bra eftersmak! ++

Chateau Reysson, -05
Knuten under flera timmar, stråk av cassis och fat. Främst fat. I munnen tämligen platt och intetsägande. Försvinner litet för fort ur munnen. ½+

Capitel de' Roari, Luigi Righetti Amarone, -95
Röd med en svag svag brun nyans. Frukt. Torkad frukt. Överallt! Plommon, fikon och russin finns överallt. Lämnar inte mycket plats över till annat. Är fruktig även i smaken, då framförallt söta russin. Passar bra till osten, kan kanske ha gått över tiden litet då det verkligen luktar gammal frukt efter någon timme i glaset. God, men ej riktigt min tekopp. +

Chateau de la Rivière, -95
Har behållit sin röda färg, inga egentliga bruna inslag. Doftar direkt ur flaskan kåvepenin mixtur, den doften försvinner dock snabbt (som tur är). Under första halvtimmen bjuder vinet på en otroligt härlig doft av svarta vinbär, ceder, och en stor dos häst och hästspillning. I munnen faller det dock platt, helt utan frukt och balans. Har tyvärr gått långt över tiden. Frukt och ceder i doften försvinner också så småningom, kvar blir mitt tryne nedkört i en riktigt smutsig hästsadel. Efter ytterliggare tid dör vinet helt och hållet, lite tandkräm finns kvar på botten av glaset. Kul att uppleva denna döing med magisk första doft. 0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar