lördag 8 september 2012

Cascina Ballarin

Cascina Ballarin är en familjeproducent som hållt igång sedan 1928. En av deras 2 barberor avnjöts igår kväll till lite blandade godsaker. Jag ser att Johan Lidby importerar, dock ej just Pilade som vi råkar ha på bordet. Tidigare provat här.

Cascina Ballarin, Barbera d'Alba Pilade, 2006. Är rubinrött med början till moget utseende, stråk av både blått och brunt. Fullkomligt osar ur glaset direkt vid öppnandet. Kaffe och nagellack är de första pigga tonerna. Multna löv och frukt visar sig ungefär lika mycket i glaset. Frukten består främst av fullmogna körsbär, annan rödfrukt utan närmare specifikation och plommon. Efter några timmar drar frukten mer mot röda vinbär och katrinplommon. Moget och fint i doften utan att vara överväldigande häftigt.
I munnen hög maffig syra, snälla mogna tanniner. Den första kontakten i munnen är härlig, efter bara några sekunder kommer en mer ekpräglad ton fram tillsammans med en mindre del alkoholbeska som tacklar av i början av eftersmaken. Detta gör att vinet känns ganska matkrävande idag. Ju längre vinet finns i glaset ju mer tar träbehandlingen över, konstigt nog. Hur som helst ett gott och trevligt vin. Detta var sista flaskan. +

Inköpt 2010 i Danmark för 150DKK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar